Help mee met Reclaim the Seeds

Het is alleen mogelijk de jaarlijkse zadenbeurzen van Reclaim the Seeds te organiseren als voldoende mensen meehelpen. Al het werk gebeurt vrijwillig en er is veel te doen. Op het moment zoeken we voor zowel Rotterdam (24 februari) als Amsterdam (3-4 maart) enthousiaste mensen die willen helpen met (onder andere) de volgende taken:

Help het bekend te maken

We zijn druk bezig met het organiseren van interessante en leuke evenementen. Nu maar hopen dat iedereen op die zoek is naar bijzondere zaden en plantjes, informatie wil over stadstuinen en bezorgt is over Monsanto en andere grote bedrijven er ook van hoort! Wij hopen in elk geval dat het lekker druk gaat worden. En jullie kunnen ons hierbij helpen door de aankondigingen te verspreiden.

Digitaal: Stuur een oproep per email door naar je kennissen en deel berichten over Reclaim the Seeds op Facebook en andere sociale media. Misschien beheer je een website waarop aandacht kunt schenken aan een of meer van de zadenbeurzen.

Papier: Voor Reclaim the Seeds in Rotterdam en Amsterdam hebben we ook posters en flyers gedrukt. Wij zullen deze zelf verspreiden, maar jij kunt ons hierbij helpen door ze neer te leggen en op te hangen in bijvoorbeeld bibliotheken, biowinkels, buurthuizen, alternatieve cafés en andere plekken waar mensen met groene vingers en ideeën komen! Vergeet ook de volkstuincomplexen niet.
Neem contact met ons op indien je een stapeltje wilt ontvangen of ophalen.

Je kunt mogelijk ook zelf flyers of posters downloaden, uitprinten en ophangen. Hier vind je de files met een hogere resolutie die geschikt zijn om uit te printen:
- poster Reclaim the Seeds x ERGroeit Rotterdam
- flyer Reclaim the Seeds x ERGroeit Rotterdam (voorkant / achterkant)
- poster Reclaim the Seeds Amsterdam

Andere klusjes

- vooraf duidelijke en mooie wegwijzers maken voor de markt en ophangen;
- de vrijdag ervoor helpen met opbouwen;
- deelnemers die per auto komen vertellen waar ze kunnen parkeren;
- zaterdagochtend kraamhouders ontvangen;
- gastvrouw/-heer zijn bij een van de workshopruimtes;
- verslagen maken bij workshops;
- vertalen bij workshops (vooral NL->EN en soms EN->NL);
- helpen bij de catering;
- na afloop helpen met afbreken en opruimen.

We zijn ook nog op zoek naar BHV-ers en EHBO-ers. Als je hier een diploma voor hebt zou je ons goed kunnen helpen (en hopelijk heb je niet veel te doen).

Als je tijdens de zadenbeurs meehelpt zul je ook nog genoeg tijd hebben om zelf wat rond te lopen of een workshop te bezoeken. Alle hulp is welkom. Doe je gezellig mee dan kun je zaterdagavond meedineren en naborrelen! Ja leuk!

In Amsterdam is er op zondag 4 maart ook een programma en ook tijdens deze dag kunnen we hulp gebruiken. Voor vrijwilligers van buiten Amsterdam die voor beide dagen komen zullen we een slaapplaats proberen te regelen.

Stuur een mail naar meedoen@reclaimtheseeds.nl met je naam, telefoonnummer, emailadres, je beschikbaarheid en je voorkeuren. Laat ook weten of je 's avonds wilt mee-eten. Ter zijner tijd krijg je van ons meer informatie over de taken en voorbereidingen.

Ook voor Reclaim the Seeds in Leuven op 10 maart kun je je nuttig maken. Bijvoorbeeld door kraamhouders te helpen bij het uitladen, opbouwen, afbreken en weer inladen. Hiervoor kun je contact opnemen met reclaimtheseeds@velt.be

Alvast bedankt namens de Reclaim the Seeds teams van Rotterdam en Amsterdam!