Reclaim the Seeds 2017 in Sint Niklaas

De Vlaamse zadenafdeling van Velt is al jaren een trouwen deelnemer aan de Reclaim the Seeds weekenden in Nederland. Sinds vorig organiseren ze ook hun eigen evenement:Op zaterdag 4 februari 2017, van 10 tot 17 u, organiseert Velt vzw een grote zadenruilbeurs, in samenwerking met Reclaim The Seeds.
Deze beurs vindt plaats in de Broederschool (Biotechnische & Sport), Weverstraat 23, 9100 Sint-Niklaas, BelgiŽ.


Wij verwachten ongeveer 1000 deelnemers: particuliere tuiniers, aankoopverantwoordelijken van onze tientallen plaatselijke afdelingen, specialisten op het gebied van zaadveredeling en -verkoop... Met andere woorden: tijdens deze beurs verzamelt zich een doelgroep die allicht interessant is voor jou.

Hieronder vind je meer informatie en de voorwaarden. De laatste updates kun je verwachten op de website van de Velt-Zadenwerkgroep: http://beweegt.velt.be/zadenwerkgroep/2116/wiewezijnenwatwedoen


Wat bied je aan?
Biologisch zaai- en plantgoed! Eventuele andere producten laat je gewoon thuis. Wij controleren niet op labels, maar gaan uit van de goede bedoelingen en correcte werkwijze van iedereen die aan de beurs deelneemt.

Informatie en etiketten
Als organisatoren gaan we ervan uit dat iedereen die zaden, knollen en stekjes aanbiedt, daar ook de nodige informatie bij geeft. Onder andere de naam van de soort en de variŽteit (bij voorkeur zowel in het Nederlands als wetenschappelijk), het jaar waarin het zaad is gewonnen, de herkomst, bijzonderheden (grondsoort, klimaat en weersomstandigheden) en de naam of het e-mailadres van de persoon die het zaad heeft vermeerderd. Als dit niet op de zakjes staat, zorg er dan voor dat de ontvangers zelf de gelegenheid hebben om dit te noteren.

Overige informatie over de beurs
Op de website www.velt.nu/reclaim-the-seeds zal nog meer informatie verschijnen over de beurs, de overige deelnemers, de catering.